Konsulentvirksomheden Capgemini har offentliggjort årets vindere af Nordic Sustainability Tech Award. Den samlede, nordiske vinder blev finske Altum Technologies, mens nordjyske Lyras A/S løb med prisen som årets danske vinder.
Capgemini Nordic Sustainability Tech Award er netop uddelt ved det årlige awardshow i Stockholm. Prisen anerkender nordiske virksomheder, som udvikler innovative bæredygtighedsteknologier, der gør en reel forskel i kampen mod klimaforandringerne og reducerer CO2-udledningen.
Den samlede, nordiske vinder blev i år finske Altum Technologies, der har udviklet en teknologi til at forebygge kontaminering og rengøre ved hjælp af ultralyd.
Men også tre danske virksomheder var nomineret til Capgeminis bæredygtighedspris. Henholdsvis Lyras, Sproutworld og Tønder Biogas. Her blev det nordjyske Lyras, der løb med prisen som dansk vinder. Lyras står bag en teknologi, hvor UV-lys anvendes til bl.a. pasteurisering af fødevarer og derved reducerer energi- og vandforbruget betydeligt sammenlignet med traditionelle metoder.
-Hos Lyras er vi enormt stolte over at have vundet denne prestigefyldte pris i et så stærkt felt af deltagere. Denne anerkendelse af teknologien Raslysation og det hårde arbejde, som vores kollegaer udfører hver dag, bekræfter endnu en gang, at vi er på rette vej. Med støtte fra hele fødevareindustrien vil vi sikre, at endnu flere klimavenlige teknologier bliver udviklet og implementeret – hellere i dag end i morgen – så vi sammen kan nå vores fælles klimamål, siger Niels Skou, Nordic Sales Lead & Senior Sales Engineer i Lyras.
-Teknologi og innovation spiller en røglerolle i den bæredygtige omstilling. Med Capgemini Nordic Sustainability Tech Award hylder vi virksomheder og projekter i vores del af verden, som bringer spændende, innovative og nyskabende teknologier i spil. Teknologier, der direkte kan påvirke og accelerere den grønne omstilling og hjælpe med til at beskytte samfundet og kloden, forklarer Søren Luplau-Pagh, adm. direktør i Capgemini Danmark.
De nominerede blev vurderet af en uafhængig jury ud fra fem hovedkriterier: Skalerbarhed og tilgængelighed, teknologisk lederskab, effekt på drivhusgasudledning (GHG), miljøpåvirkning og forretningsmæssig levedygtighed.