De ambitiøse klimamål, som Lantmännen Cerealia arbejder hen imod for at reducere udledningerne fra egen drift samt indkøbte varer og tjenesteydelser, er i tråd med, hvad der kræves for at begrænse den globale opvarmning i overensstemmelse med målene i Parisaftalen. Science Based Targets-initiativet – SBTi – har nu godkendt Lantmännen Cerealias mål.

Med lokalt korn som base udvikler, producerer og markedsfører Lantmännen Cerealia fødevarer til forbrugere, industri og foodservicekunder i hele Norden gennem mærker som bl.a. Amo, Kornkammeret, HavneMøllerne og AXA. Høsten har stor betydning for forretningen såvel som for Danmarks fødevareforsyning. Dermed er klimaspørgsmålet en integreret del af Lantmännen Cerealia.
-Vores tilbud er afhængigt af et velfungerende landbrug med gode høstvilkår. Derfor arbejder vi konstant på at finde måder at reducere vores klimapåvirkning. Vi er glade for at være en del af Science Based Targets-initiativet – SBTi – da det giver alle aktører i branchen en fælles referenceramme og mål. Nu fortsætter vores kontinuerlige arbejde med at reducere udledninger i hele værdikæden, siger Kim Madsen, administrerende direktør for Lantmännen Cerealia Danmark.
Lantmännen Cerealia forpligter sig til at reducere sine Scope 1- og 2-emissioner med 42 pct. inden 2030 fra basisåret 2021. I samme periode vil emissionerne fra specifikke kategorier i Scope 3 blive reduceret med 25 pct. Derudover har Lantmännen Cerealia også fået godkendt sit FLAG-mål (Forest, Land and Agriculture), som er et mål relateret til landbaserede emissionsreduktioner og -optag. Målet er at reducere landbaserede emissioner med 30,3 pct. fra basisåret 2021.
-I produktionen af fødevarer udgør emissioner relateret til arealanvendelse en betydelig del. Dyrkningsfasen er således central for både at sikre næringsrige fødevarer og for at tackle klimaudfordringerne i verden i dag. Her har vi som en del af Lantmännen en unik position og mulighed for at gøre en forskel for hele værdikæden, siger Linnea Heiskala, Head of Sustainability, Lantmännen Cerealia.
Nøglen til en langsigtet bæredygtig anvendelse af agerjord er at skabe betingelser for, at landmændene kan udfase fossile brændstoffer og investere i ny teknologi.
-Vi er i øjeblikket ved at udvikle måder at adressere klimapåvirkningen i dyrkningen af korn. En vigtig succesfaktor er at sikre, at der er økonomisk incitament for danske landmænd til at indarbejde de nye metoder og løsninger, der er nødvendige, tilføjer Kim Madsen.
-De enkelte virksomheders klimamål er gode, men den reelle forskel kommer ved at have et bredere perspektiv og samarbejde i partnerskab i hele værdikæden. Vi er derfor glade for, at SBTi vokser, så hele branchen har en fælles referenceramme, supplerer siger Linnea Heiskala afslutningsvis.
Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører en bred vifte af bæredygtige fødevarer med udgangspunkt i lokalt dyrket korn. Virksomheden har Norden som hjemmemarked og herfra eksporterer man til omkring 30 lande over hele verden.
Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Virksomheden ejes af 18.000 svenske landmænd, har 12.000 medarbejdere, er aktive i mere end 20 lande og omsætter for cirka 70 mia. svenske kroner om året.