Arla Foods Ingredients har indgået en produktionsaftale med Valley Queen, der styrker virksomhedens evne til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter proteinberigede mejeriprodukter i USA.

Valley Queen, med base i South Dakota, skal producere ingredienser fra Arla Foods Ingredients’ Nutrilac ProteinBoost-produktserie. Det patenterede mikropartikulerede valleproteinkoncentrat bruges til at øge proteinindholdet i fødevare- og drikkeprodukter, samtidig med at tekstur og smag bevares.
Valley Queen er privat ejet og har 440 ansatte. Virksomheden er specialiseret i mejeriprodukter af høj kvalitet og håndterer omkring 1,3 mia. kg mælk årligt og producerer 150 mio. kg ost. Produktionen af Nutrilac ProteinBoost forventes at begynde på virksomhedens anlæg i Milbank i vinteren 2025/2026, efter at nyt specialudstyr er blevet installeret.
-Efterspørgslen efter proteinberigede mejeriprodukter fortsætter med at vokse i USA. For at imødekomme denne efterspørgsel og for at opfylde vores ambitiøse vækstplaner i Nordamerika var det nødvendigt for os at øge vores kapacitet betydeligt til produktion af Nutrilac ProteinBoost. Samtidig var det vigtigt for os at vælge en partner med de rette værdier, historie og ekspertise. Vi er glade for at arbejde sammen med Valley Queen, en virksomhed med en lang historie, som deler vores engagement i at producere mejeri- og valleprodukter af højeste kvalitet, siger Luis Cubel, koncerndirektør og administrerende direktør for Arla Foods Ingredients.
Doug Wilke, administrerende direktør for Valley Queen, siger:
-Ligesom os er Arla Foods Ingredients dedikerede til at imødekomme behovene hos amerikanske producenter og forbrugere. Nutrilac ProteinBoost er en meget innovativ ingrediens, der tilbyder den perfekte måde at skabe attraktive mejeriprodukter beriget med højkvalitets protein. Vi glæder os til at kunne sætte produktionen i gang og ser frem til et langt og produktivt partnerskab med en global leder inden for valleenæringsområdet.